War & Hate News

War & Hate News

War & Hate

http://www.warandhate.se/

BAYMON intervju.

NyheterPosted by Kändis Mon, February 17, 2014 18:01:58


För de flesta, inklusive mig själv, så är bandet BAYMON okänt. Är bandet nystartat eller har ni opererat under ytan, så att säga, under en längre tid?

Vi har agerat under en längre tid med sporadisk aktivitet vid väl valda tillfällen sedan vintern 2011.

När det gäller bandnamnet, hur kommer det sig att ni valde BAYMON? Vad för betydelse har namnet och vart kommer det ursprungligen ifrån?

Sök, och du skall finna.

(Eftersom fråga 3 och 4 är en och samma fast med olika formuleringar som lyder:)
BAYMON är mer än ett band eller ett projekt, det är ett en sammansluten allians. Det är ett verktyg för att upphäva de fyra elementens förbannelse, tillika ett redskap; som en kniv i buken på Hantverkaren. BAYMON är som en spikklubba i Samsaras enfaldiga hamsterhjul för att skala av lager på lager av māyā's illusoriska slöja. BAYMON är den stulna facklan vars ihärdiga ljus lyser upp de mörkaste svavelhålor och leder en ur återvändsgränderna i Knossos väldiga labyrint. Det är en manifestation och proklamation gentemot Logos skräckvälde som hägrat de senaste 2500 åren enligt den gregorianska tidslinjen. Men samtidigt är det även en gemensam strävan efter att bli autonoma och numinösa såsom en Varg i Veum - en stigmatiseringens frälsning. Det är en total hängivelse åt den hängde mannens mysterier för att nå den yttersta domen.


Kassetten "Förruttnelsen" kommer ju släppas inom kort, om den inte är släppt redan nu. Vad för betydelse lägger du i förruttnelsen? Vilken typ av förruttnelse är det titeln syftar till? Är det den fysiska förruttnelseprocessen eller är det en metafor för någon annan typ av separationsprocess?

Förruttnelsen har den meningen att uthärda skuggsidans snålblåst och rakbladsvassa reningseldar. Från tvinsot och ressentiment återigen bliva Varats herre. Då när själen vuxit sig större än lekamens fängelse och vill återvända från Alltet till Intet.

Berätta lite mer om kassetten "Förruttnelsen" och om ni har några fler inplanerade släpp framöver.

Nästa släpp är döpt till "Mania för Ambrosia". Förruttnelsen släpps i slutet av Februari.


När ni involverade i andra band vid sidan om BAYMON och hur ser prioriteringsordningen i så fall ut?

Nej.

Finns det något intresse för religion och/eller ockultism i bandet och i så fall hur pass omfattande är detta intresse och inom vilka områden?

Den andliga esoterismen genomsyrar varje handling.

Har ni några favoritförfattare/kompositörer? Om ja, på vilket sätt har dessa påverkat era liv?

Det finns alltför mycket att nämna för kunna ge denna frågan någon rättvisa. Men bland andra; Paracelsus, Arthur Rimbaud, Lautrémont, Lovecraft, Baudaliere, Julius Evola(Yoga of power), Gerschom Scholem, Ernst Jünger(Psykonauterna), Cazotte, Stagnelius och Uppenbarelseboken.

Musikaliska influenser för att nämna några är Pseudogod, Genocide Organ, Streicher samt Negative Plane.


Avsluta som ni anser passande:

Dies irae, dies illa, solvet cosmos in favilla. Voramus te Aeshma-diva.
Mot Tartaros genom Hades.

ATAZOTH!

/ Den unge Werther Ferner